Автор
Woman.bg

Опитайте една нетрадиционна рецепта - пиле стир-фрай

Омръзна ли ви от класически рецепти. Направихте ли вече поне няколко пъти мусака и пиле с ориз? Днес ви предизвикваме с една много вкусна рецепта с пилешко. Всичко, което ви трябва, е малко време, добър уок тиган, хубаво масло и прясно пие. И така - ето рецептата, опитайте я и няма да съжалявате.

Време за приготвяне: 30 мин.
Брой порции: 4


ОТ КАКВО ИМАШ НУЖДА

600 г пилешко филе (гърди);
Резенче пресен джинджифил (около 2 cm) ;
2-3 скилидки чесън;
2 ч.л. картофено брашно;
2 моркова;
2-3 стръка зелен лук;
50 г печено кашу;
2 с.л. соев сос;
100 мл сос Хойсин;
1 с.л. захар;
Свежи листа от кориандър;
Масло Lurpak за пържене;

КАК ДА ГО ПРИГОТВИШ

1. Свари ориза в тенджера.

2. Нарежи пилешкото филе на кубчета с големина 2x2 cm и ги сложи в купа. Накълцай джинджифила и чесъна на ситно и ги смеси с пилешкото. Добави картофено брашно, сол и черен пипер и разбъркай с ръце, за да панираш добре филето

3. Разтопи маслото в уок тиган на висока температура. Запържи пилешкото филе до златисто. Нарежи морковите и зеления лук и ги изпържи в уок тигана. Добави соев сос, сос Хойсин и захар и остави да къкри. След това добави печеното кашу и няколко капки вода, в случай, че глазурата е твърде гъста.

4. Подправи със сол и черен пипер (или чили) и поръси с прясно накълцани листа от кориандър. Сервирай с гарнитура от жасминов ориз.

(в материала има продуктово позициониране)