Лесно, бързо, вкусно - ето я и днешната рецепта, перфектна както за обяд, така и за вечеря.

Необходими продукти за 1 пай:

За тестото:

120 g пшенично брашно
60 g пълнозърнесто пшенично брашно
1/2 ч.л. сол
100 g студено масло
2 с.л. вода

За пълнежа:

150 g крем сирене Arla натурално
150 g пушена сьомга
3 яйца
125 g праз, нарязан на дебели колелца
100 g ситно нарязан копър
100 ml мляко
¼ сол
прясно смлян черен пипер



Приготовление:

1. В купа смесете двата вида брашно. Нарежете маслото на кубчета и го добавете и него. Сложете солта и 2 с.л. вода и разбъркайте сместта до получаването на тесто.
2. Разстелете полученото тесто в тавичка за пай с диаметър около 22 см. Притеснете тестото добре по цялата повърхност на тавичката.
3. Запечете основата на пая за около 15 минути на 200 градуса.
4. Разпределете равномерно във вече изпечената основа сьомгата, парчетата праз и копъра.
5. В купа разбийте крем сиренето Arla, яйцата, мякото,солта и черния пипер. Изсипете получената смес върху плънката.
6. Печете около 30 минути на 200 градуса.
7. Сервирайте паят топъл, гарниран със зелена салата.

(в материала има продуктово позициониране)