Палачинково удоволствие с вкус на море и фантазия, които трябва да изпитате.
Продукти за гарнитурата:
200 г зеле
1 авокадо
5 мл лимонов сок
2 стръка магданоз
на вкус
на вкус
За палачинките:
150 г брашно
250 мл прясно мляко
1 с.л. кисело мляко
4 яйца
1 пак. шушулка ванилия
40 г масло
За рибата:
1 кг бяла риба
5 белтъка
10 с.л. галета
8 с.л. брашно
сол
Начин на приготвяне:
За приготвянето на рибата белтъците се разбиват на пяна. Брашното се смесва с галетата и се разбърква добре.
Рибното филе се посолява, порцира се и се потапя първо в белтъците, след това - в смесените брашно и галета и отново в разбитите белтъци.
Пържи се в сгорещен тиган без мазнина от двете страни, до златисто.
За палачинките: Яйцата се разбиват във висока купа, като постепенно се прибавят млякото и брашното, докато се получи гъста каша. Прибавят се киселото мляко и ванилията.
В нагрят, намазан с масло тиган се сипва от кашата - по около 1 черпак и се изпържва от двете страни до зачервяване на палачинките.
За гарнитурата в купа се смесват зелето и магданоза.
Добавят се лимоновият сок, зехтинът, сол на вкус и се разбърква добре.
Авокадото се почиства и нарязва. Добавя се малко лимонов сок.
Във всяка палачинка се поставя от зелевата салата, риба и парче авокадо.
По желание преди сервиране се гарнира с лайм.