Паста карбонара

17 септември 2021 | 12:00
10447
0

Искате да приготвите нещо специално и да зарадвате с него любимите си хора? Какво ще кажете за тази невероятна рецепта за паста карбонара?

Време за готвене и подготовка: 15 мин.

Порции: 4 бр.

Продукти:

250 г (1 опаковка) крем сирене Arla Натурално Family pack
50 г масло
50 мл зехтин
100 г бекон
1 глава лук
1 скилидка чесън
½ зелено чили
20 г магданоз
30 г див лук
6 жълтъка
500 г спагети
черен пипер


Приготовление:

Маслото и зехтинът се нагряват до висока температура. Беконът се нарязва на парчета и се пържи, докато започне леко да покафенява. Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно. Добавят се в тигана заедно с чилито и всичко се готви, докато лукът стане прозрачен.

Спагетите се сваряват според указанието на опаковката, след което се отцеждат. Оставете ги в тенджерата и запазете около 100 мл. от водата, в която са се варили.

Крем сиренето се разбива в блендер заедно с жълтъците и се добавя към горещите спагети, след което се гарнира със запържения бекон с лук и чесън. Подправя се със сол и черен пипер и се прибавя запазената вода от варенето. Разбърква се, докато всичко се смеси и се получи деликатен, гладък сос. Поръсва се с магданоз и див лук и се сервира.

(в материала има продуктово позициониране)

Най-четени