Паста с домашно песто

24 септември 2009 | 07:17
21711
3
3

Необходими продукти:

340 грама пенне ригате паста
220 грама зрели домати
8 големи пресни листа босилек
2 супени лъжици бадеми, печени и неосолени
1 голяма скилидка счукан чесън
малко лют пипер (на върха на лъжичката)
половин кафена лъжичка морска сол
50 милилитра зехтин
60 грама пармезан, прясно настърган


Начин на приготвяне:


Сварете пастата, но без да я преварявате.
Докато се вари, измийте доматите и босилека с гореща вода. Зеленчуците обелете и нарежете на едро, а подправката леко счукана.

Сложете доматите в блендер, последвани от босилека, бадемите, чесъна, лютия пипер и солта. Разбийте до гладко пюре.

Докато машината все още работи, налейте зехтина на тънка равномерна струйка. Само така ще превърнете пюрето в гладко доматено песто.


Изсипете получения гъст сос в голяма купа, а отгоре сложете пастата. Разбъркайте, поръсете с пармезан и отново разбъркайте добре.


Така ще получите 4 порции, всяка от които има около 495 калории.

Коментари

3 mer4ii
  18 април 2011 | 18:47 отговор
 

За 1 и 2: има и PESTO ROSSO alla SICILIANA, което се приготвя със сушени домати! Предполагам, че ще се получи добре по описания начин. Ще пробвам непременно!

 
2 lidia
  09 април 2011 | 22:06 отговор
 

Sandra e prava pestoto e genovese i se prigotvq po opisaniq ot neq na4in.Tuk v Italiq de.

 
1 sandra
  30 март 2011 | 14:52 отговор
 

Песто genovese се приготвя от босилек,кедрови семки,зехтин,чесън и пармиджано режано или пекорино.

 

Добави Коментар

Най-четени