Това е една специална рецепта за паста с морски дарове, в която, сигурни сме, ще се влюбите. Сподели ни я шеф готвач Ангел Грозев, който се грижи за менюто и вкусните предложения на Bedroom Beach. Той има 12 години опит в кулинарията. За него няма тайни в италианската, азиатската и руската кухня, но не може да скрие пристрастията си към френската. Определя я като най-добрата в целия свят. За Ангел Грозев най-ценното са усетът към детайла и екипът, с който работи. Ето и неговата страхотна рецепта за паста с морски дарове.

Паста с морски дарове

Продукти за една порция:

130 гр. прясна паста талиатели, морски дарове - калмари, скариди, бейби октопод (количеството е според вкуса), няколко парченца чоризо, домати конкасе, малко ситно нарязан кромид лук, скилидка чесън, пармезан, масло, зехтин екстра върджин, хималайска сол и пипер меланж на вкус.


Начин на приготвяне :

Във вряща и подсолена с морска сол вода слагаме прясната паста, която се вари според указанията на опаковката. В тиган запържваме нарязаното на по-едри парченца чоризо, прибавяме калмарите, бейби октопода ( той трябва да е предварително сварен), лук, чесън, доматеното конкасе и накрая скаридите.

Овкусяваме със сол и черен пипер и сипваме малко вода от врящата паста. Оставяме 30 секунди всичко да се задуши. Когато изври водата, прибавяме пастата, объркваме внимателно, за на не се накъса, добавяме около 10 гр. пармезан и малко масло. Изсипваме в чинията за сервиране и поръсваме с малко пармезан на люспи. За украса поставяме няколко листенца пресен босилек.