Автор
Woman.bg

Паста с телешко бон филе, тиквички и три цвята чушки

Това е една специална рецепта за паста с телешко, в която, сигурни сме, ще се влюбите. Сподели ни я шеф готвач Ангел Грозев, който се грижи за менюто и вкусните предложения на Bedroom Beach. Той има 12 години опит в кулинарията. За него няма тайни в италианската, азиатската и руската кухня, но не може да скрие пристрастията си към френската. Определя я като най-добрата в целия свят. За него най-ценни са усетът към детайла и екипът, с който работи. Ето и неговата страхотна рецепта за паста с телешко.

Паста с телешко:

Талиатели 130 гр, три цвята чушки (зелена, червена, жълта), кромид лук, чесън, домати конкасе, тиквичка, телешко бон филе блек ангъс, пармезан, масло, зехтин екстра върджин, сол (хималайска) и пипер меланж на вкус.

Начин на приготвяне:

Във вряща и подсолена с морска сол вода слагаме прясната паста, която варим според указанията на опаковката. В тиган с малко зехтин задушаваме тиквичките и чушките, след това прибавяме наситнения лук, чесън и доматеното конкасе, овкусяваме със сол, черен пипер. Сипваме малко вода от врящата паста и оставяме зеленчуците да се задушат за 30 секунди. Като изври водата, прибавяме пастата към зеленчуците, объркваме внимателно, за да не се накъса и така оставяме за 1 минута. През това време взимаме бон филето, което е нарязано на ивици и съвсем за кратко го запечатваме на плоча или тиган.
Пастата вече е готова - добавяме около 10 гр. пармезан и малко масло и изсипваме в чинията за сервиране. Поръсваме с малко пармезан на люспи и отгоре редим ивиците месо. За украса - може да използвате клонче розмарин. Да ви е сладко - пастата е готова!