Представяме ви вкусно предложение за вечеря - паста със сьомга, рукола и крема сирене!

Време за подготовка и готвене: 15 мин

Порции: 4

Продукти:

200 гр. крем сирене Arla с били и подправки
400 гр. паста
300 гр. филе от сьомга
100 гр. рукола
Кората на 1 лимон
1 скилидка счукан чесън
1 малка глава лук, ситно нарязана
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер
Настърган пармезан

Приготовление:

Варете пастата според инструкцията на опаковката. Нарежете филето сьомга на тънки ивички. Сложете тиган на котлона и сипете в него зехтина, лука, чесъна и лимоновата кора и запържете за няколко мин. Добавете сьомгата и гответе още няколко мин. Добавете крем сиренето и черпак от водата, в която ври пастата. Подправете със сол и черен пипер, покрийте с капак и дръпнете от котлона.

След като пастата се свари я отцедете, като запазите водата за да коригирате консистенцията на соса, ако е необходимо. Добавете отцедената паста към соса, сложете от горе руколата и разбъркайте добре. Прехвърлете в дълбока чиния за сервиране и поръсете с пармезан.

(в материала има продуктово позициониране)