Необходимо продукти за осем порции:
1 ч.л. нишесте
4 с.л. олио
1 ч.л. кимион
1 ч.л. лимонова кора
1 ч.л. сол
1 ч.ч. вино бяло
1 щипка червен пипер лют
1 ч.л. чесън на прах
2 с.л. соев сос
1.50 кг свинско филе
Начин на приготвяне:
Всички подправки се смесват заедно с олиото и месото се маринова. Оставя се да се маринова няколко часа.
Изважда се и се запържва по 5 минути от двете страни в тиган.
Поставя се в тавичка, сипва се остатъка от маринатата, налива се виното.
Пече се 20 минути в предварително загрята фурна.
Соса се сгъстява с нишесте и месото се сервира с гарнитура по избор.