Необходими продукти:

20 г масло

20 мл олио

4 бр. пилешки бедра

4 бр. картофи

4 ск. чесън стар

6 стр. лук шалот

1 бр. лимон

3 стр. естрагон

250 мл вино бяло

250 мл бульон пилешки

2 с.л. горчица

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 220 С.

Маслото и олиото се слагат в тиган с незалепващо покритие и котлона се включва на средна температура. Добавя се пилешкото и се готви по 2 минути от двете страни. Слага се в тава.

Картофите се слагат в тигана и се запържват, докато станат златисти, няколко минути. Разпределят се покрай месото в тавата.

Поръсва се с лимоновия сок, чесъна и лука. Подправя се на вкус, поръсва се с естрагона и се запича за 30 минути.

Пилето и картофите се прехвърлят в чиния.

Тавата се слага на котлона на средна температура. Прибавят се виното, бульона и дижонската горчица и се готви 3-4 минути, докато се редуцира, като се разбърква.

Соса се изсипва върху пилето, гарнира се с още малко естрагон и се сервира.