Необходими продукти:
20 г масло
20 мл олио
4 бр. пилешки бедра
4 бр. картофи
4 ск. чесън стар
6 стр. лук шалот
1 бр. лимон
3 стр. естрагон
250 мл вино бяло
250 мл бульон пилешки
2 с.л. горчица
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 220 С.
Маслото и олиото се слагат в тиган с незалепващо покритие и котлона се включва на средна температура. Добавя се пилешкото и се готви по 2 минути от двете страни. Слага се в тава.
Картофите се слагат в тигана и се запържват, докато станат златисти, няколко минути. Разпределят се покрай месото в тавата.
Поръсва се с лимоновия сок, чесъна и лука. Подправя се на вкус, поръсва се с естрагона и се запича за 30 минути.
Пилето и картофите се прехвърлят в чиния.
Тавата се слага на котлона на средна температура. Прибавят се виното, бульона и дижонската горчица и се готви 3-4 минути, докато се редуцира, като се разбърква.
Соса се изсипва върху пилето, гарнира се с още малко естрагон и се сервира.