Вкусно и лесно за приготвяне ястие, перфектно за лятна вечеря.

Време за готвене и подготовка: 35 мин.

Порции: 4 бр.

Продукти:

4 бр. тортили
500 гр. картофи
200 гр. Arla Хаварти слайс
125 гр. гъби шийтаке
½ до 1 чили
1 червен лук
50 гр. масло
250 гр. пилешко филе
2 с. л. зехтин
Сол и черен пипер
2 с. л. нарязан магданоз

Приготовление:

Пилешкото филе се нарязва на тънки ивички, гъбите се нарязват на половинки и заедно се пържат в зехтина. Междувременно, картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се разбъркват енергично с маслото и половината от сиренето Хаварти, нарязано на тънки ивички. Добавя се пилешкото филе и гъбите, нарязаното чили, сол и черен пипер.

2 от тортилите се слагат в голяма тава за печене. Върху тях се разпределя картофената плънка, покриват се с другите 2 тортили и останалите слайсове Хаварти. Пекат се 6 – 8 мин. в загрята на 240°С фурна. Изваждат се от фурната, нарязват се на по 8 парчета и се сервират поръсени с магданоз.

(в материала има продуктово позициониране)