Няма човек, който да може да устои на един добре направен бургер, какъвто ви предлагаме ние днес с тази рецепта. Бургер, който със сигурност ще се превърне в желан специалитет за цялото семейство. Съчетаването на крем сирене Arla с каймата придава на ястието наистина впечатляващ вкус. Насладете се на това фантастично приключение за сетивата и го споделете с любимите си хора!

Време за приготвяне: 30 мин.
Продукти за 4 порции:


400 г смляно пилешко месо
200 г крем Arla Натурално
1 с.л. сол
3 чушки (зелена, червена и жълта)
250 мл кисело мляко
1 скилидка чесън
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. мед
1 шепа нарязан магданоз
Зелена салата за гарниране
4 бургер-питки



Приготовление:

Пилешката кайма се омесва заедно с крем сиренето и от нея, с влажни ръце, се оформят 4 бургера.

Чушките се нарязват на ивички и се запържват с малко зехтин, докато придобият лек загар. Подправят се със сол и черен пипер.

За приготвянето на млечния сос се смесва киселото мляко със счукан чесън, магданоз, лимонов сок, мед сол и черен пипер.

Бургерите се намазват от двете страни със зехтин и се запичат върху нагорещен грил от двете страни или във фурната. Питките се разполовяват и се запичат от вътрешната страна на грила.

Асемблирането на бургера започва, като върху долната половинка се сложи зелена салата, върху него се поставя пилешкия бургер, добавят се запържените чушки и се залива с млечния сос. Похлупва се с горната половинка на хлебчето и се сервира.

(в материала има продуктово позициониране)