Съставки
200 мл газирана вода
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. олио
600 г пилешки бутчета
2 люти чушки
35 мл соев сос
Начин на приготвяне
В тиган се загрява олиото.
Добавят се пилешките бутчета и се поръсват с пипера. Готвят се около 5-8 минути, като периодично се разбъркват.
В купа се изсипва газираната вода, добавят се лютите чушки и соевия сос.
Добавят се към бутчетата и се готви още около 15 минути, като отново се разбърква от време на време.
Температурата се намалява и се варят още 5 до 10 минути, като се разбъркват често, докато пилешките бутчета станат напълно "остъклени" и малко количество от глазурата остане в тигана.
Бутчетата се сервират горещи и поръсени с малко зелен лук, по желание.