Изпитано блюдо с омайващ вкус и дъх на златна есен.

Продукти:

1 пиле
500 г дюли
50 г масло
50 г захар
2 глави лук
10 г брашно
сол
червен пипер

Начин на приготвяне:

Пилето се измива и се вари с малко сол, докато омекне. После се реже на порции, които се пържат до зачервяване и се задушават отделно в мазнината с лука, нарязан на тънко и дълго.

Добавя се брашното и като стане златисто, се ръси с червения пипер и се залива с бульона от пилето.

Пускат се опържените порции заедно с обелените и нарязани на парчета дюли и се вари на тих огън.

Прибавя се захар и когато ястието стане, се слага и маслото.

Поднася се топло. Задно с парчетата дюли може да се добави и 1 пръчица канела. Върви с всякаква гарнитура - от зелена салата до варени зеленчуци.