Както и с каквото и да го готвите, пилешкото винаги e добра идея. Още повече, ако е поднесено в компанията на течна сметана - гаранция за изтънченост, лекота и нежен вкус на всяко пилешко блюдо.

Продукти:

500 г пилешки гърди
30 г краве масло
30 г брашно тип 500
150 г гъби печурки
150 мл сметана течна
11 ч.л. червен пипер
1 щипка черен пипер млян
1 ч.л. сол

Приготвяне:

Пилешките гърди се нарязват на малки парчета,. Подправят се със сол и двата вида пипер.

Маслото се стапя и месото се запържва за 7 минути. След това се поръсва с брашно, разбърква се добре и се оставя да се пържи 1-2 минути.

Гъбите се отцеждат и към соса им се добавя вода, за да се получат 250 мл. Сипва се при месото и се оставя соса да заври, като се бърка непрекъснато.

Гъбите се нарязват на тънки филийки и се добавят към месото заедно със сметаната. Като заври отново, се оставя да покъкри за 5 минути.

Подправя се със сол и пипер на вкус и се сервира.