Пица охлювчета с шунка и моцарела Arla

16 август 2022 | 11:00
11922
0
0

Всеки човек е различен, но парче пица никой не би отказал, нали? Ние имаме още по-добро предложение - малки пици охлювчета, които са не само перфектната закуска, но биха могли да бъдат страхотен бърз обяд или просто най-вкусната почерпка за гости. Ето какво ще ви бъде необходимо за тях и как да си ги приготвите: 

Необходими продукти:
За тестото:
500 g брашно
50 g мая
300 ml хладка вода
1 ч.л. сол
2 с.л. растителна мазнина

За пълнежа:
1 кутия доматено пюре (около 70 g)
100 g нарязана на кубчета шунка
150 g настъргана моцарела Arla (1 пакет)
2 червени чушки, нарязани на малки кубчета
1 глава ситно нарязан лук
прясно смлян черен пипер
1/4 ч.л. сол



Приготовление:
1. Сложете маята в голяма купа и добавете хладката вода. Разбъркайте докато маята се разтвори. Добавете солта и олиото.
2. След това постепенно добавяйте брашното като разбърквате добре с лъжица. Оставете си малко брашно настрана.
3. Извадете полученото тесто и набрашнете повърхността с останалото брашно. Омесете добре тестото.
4. Разточете с помощта на точилка в квадратна форма с размер около 40 х 40 см.
5. В друга купа разбъркайте доматеното пюре със солта и черния пипер.
6. Намажете с мазнина с помощта на готварска четка тестото и разпределете върху него шунката, чушката и лука.
7. Разпределете добре по цялата повърхност настърганата моцарела Arla.
8. Завийте тестото на руло и нарежете рулото на около 20 парчета.
9. Застелете тава с хартия за печене и подредете получените охлювчета.
10. Покрийте охлювчетата с кухненска кърпа и оставете да втасват за около 20 минути.
11. Печете за около 20 минути в средата на фурната в предварително загрята фурна на 200 градуса.
12. След като охлювчетата се изпекат ги оставете да изстинат настрана върху решетка.

(в материала има продуктово позициониране)

Коментари

Добави Коментар