Необходими продукти:

425 г сирене "маскарпоне"
200 г сирене "рикота"
200 г бисквити
80 г масло
5 яйца
200 г захар
за гарниране:

2 с.л. захарен сироп
80 г малини
150 г ягоди
40 г къпини

Начин на пиготвяне:

За блата: маслото се разтопява и към него се добавят натрошените в блендер бисквити. Размесват се добре и се сипват във форма върху хартия за печене. Поставя се в хладилник за около час, да се изстуди.

За крема: с миксер се разбиват сирената, добавят се яйцата и захарта. Разбърква се до хомогенна смес.

Полученият крем се изсипва върху блата и се запича в предварително загрята на 180ºС фурна за 15 минути.

За гарниране: Ягодите се почистват, измиват и нарязват. Малините и къпините се почистват и измиват. Плодовете се поставят в купа и се разбъркват заедно със захарния сироп.

Върху изпечения блат се изсипват плодовете. Поставя се в хладилник да се изстуди добре.