Днес сме ви приготвили една екзотична комбинация от кокос и ананас, за да се разсеете от студа навън. Освен, че е свежа и невероятно вкусна, тя се приготвя с високопротеиновата извара Exquisa Zero кокос, която е богата на полезни протеини.

Необходими продукти за тестото:
150 g брашно
170 g масло
50 g захар
1 яйце
40 g натрошени бадеми
6 с.л. кокосови стърготини
1 пакетче ванилова захар

Необходими продукти за крема:
300 g протеинова извара Exquisa Zero Кокос
100 g захар
20 g царевично нишесте
2 яйца
200 ml сладкарска сметана
1 пакетче ванилова захар



Необходими продукти за глазурата:
30 g масло
100 ml сок от ананас
2 ч.ч. пудра захар
резенчета ананас
кокосови стърготини

Приготовление:
1. Смесете всички съставки за тестото в купа и разбийте с миксер.
2. Разпределете тестото във формички за мини тартове и го оформете добре по ръбовете на формите.
3. Печете за около 15 минути на 180 градуса.
4. В тенджера смесете съставките за крема и разбъркайте добре с миксер до получаването на хомогенна смес.
5. Когато кочничките са готови ги оставете да изстинат. Сле д това разпределете получения крем в тях и го оставете да стегне.
6. В касерола разтопете маслото за глазурата. Добавете към него сока от ананас. Когато започне да ври, добавете пудрата захар. Разбъркайте добре и го оставете още няколко минути на котлона, докато сместта се сгъсти. Оставете настрана да изстине.
7. След като изстине, разпрелете глазурата върху тартовете.
8. Украсете всеки тарт с резен ананас и кокосови стърготини.

(в материала има продуктово позициониране)