Никога няма да сбъркате с този ягодов чийзкейк! Крем сиренето Arla, направено само от четири натурални съставки ви дава възможност да приготвите този изключително свеж, летен десерт у дома и да сте сигурни, че във всяка вкусна хапка има само най-доброто! Опитайте – по-лесно е отколкото очаквате!

Продукти за основата:

150 гр. натрошени пълнозърнести бисквити
75 гр. масло Lurpak

Продукти за пълнежа:

4 листа желатин
300 гр. Натурално крем сирене Arla (2 опаковки)
500 гр. ягоди + 100 гр. за декорация
150 гр. захар
450 гр. сметана
Сок на 1 лимон

Начин на приготвяне на основата:

Натрошете бисквитите. Разтопете маслото и разбъркайте добре с трохите.

Поставете сместа за основата във форма за печене (с 24 cm диаметър) и я покрийте с хартия за печене. Притиснете сместа, докато не стане равна и гладка. Оставете в хладилника и изчакайте да се втвърди.

Начин на приготвяне на пълнежа:

Накиснете желатина в студена вода за 10 мин. Нарежете ягодите на едри парчета и ги поръсете със захарта. Смесете крем сиренето с 50 мл. от течната сметана и разбийте останалата сметана до меки връхчета. Смесете внимателно крем сиренето и разбитата сметана и добавете нарязаните ягоди със захарта.

Извадете накиснатите листа желатин от водата, прехвърлете ги в огнеупорен съд и ги разтопете в микровълнова печка или на котлон на много ниска температура. Охладете разтопения желатин с лимоновия сок и внимателно го смесете с крем сиренето с ягоди.

Изсипете сместа в тортена форма с подвижно дъно и поставете в хладилника за мин. 4 ч.

Отворете тортената форма и извадете чийзкейка в чиния с подходящ размер, декорирайте със 100 гр. нарязани на четвъртинки пресни ягоди и сервирайте.

(в материала има продуктово позициониране)