Рецептата за ястието, което днес ще ви представим, ще ви накара да си оближите пръстите.

Време за готвене: 20 мин.

Брой порции: 2 бр.

Продукти:

3 големи яйца
2 шепи пресни билки (босилек, мента, кориандър)
80 гр. крем сирене Arla с билки и подправки
1 авокадо
2 слайса хамон
1 с. л. мляко
1 с. л. лимонов сок
Сол и черен пипер
Масло или олио за пържене

Приготовление:

В купа смесете йацата с 1 шепа от свежите билки. Подправете с щипка сол и черен пипер и разбъркайте енергично. Нагорещете тиган с незалепващо покритие, сложете бучка масло и когато се разтопи излейте половината от яйчента смес. С бързо въртеливо движение я разпределете равномерно върху повърхността на тигана. Печете яйчения рап, докато стане златист от едната страна, обърнете и печете от другата няколко мин. Повторете същото с втората половина от сместа.

След като и вторият рап е готов започнете с приготвянето на плънката. Изпечете двата слайса хамон в сух тиган, докато станат хрупкави. В купа смесете крем сиренето, натрошения хамон и билките.

Добавете 1 с. л. мляко, подправете с лимонов сок, сол и черен пипер и разбъркайте, докато се получи гладка смес, подходяща за мазане.

Намажете всеки един от раповете с овкусеното крем сирене. Разпределете отгоре резените авокадо и завийте.

Може да ги увиете в хартия за печене и да ги вземете с вас за перфектен протеинов обяд.

(в материала има продуктово позициониране)