Необходими продукти:
2 бр. пуешки бутчета
2 кг зеле бяло
2 гл. лук кромид стар
30 г мас
2 щипка черен пипер млян
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Външните листа на зелката се отстраняват и се срязва на четири. Кочана се изважда и зелето се нарязва на ивици.
Лука се обелва и нарязва.
Маста се разтапя и бутчетата се запържват от всички страни. Добавя се лука и се запържва.
Сипват се 250 мл гореща вода, добавя се зелето, подправя се, захлупва се и се задушава 1 1/2 ч на тих огън.
Бутчетата се обезкостяват и се слагат в затоплено блюдо.
Зелето се доовкусява и се сервира с гъшите бутчета и с варени картофи.