Необходими продукти:

2 бр. пуешки бутчета

2 кг зеле бяло

2 гл. лук кромид стар

30 г мас

2 щипка черен пипер млян

1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Външните листа на зелката се отстраняват и се срязва на четири. Кочана се изважда и зелето се нарязва на ивици.

Лука се обелва и нарязва.

Маста се разтапя и бутчетата се запържват от всички страни. Добавя се лука и се запържва.

Сипват се 250 мл гореща вода, добавя се зелето, подправя се, захлупва се и се задушава 1 1/2 ч на тих огън.

Бутчетата се обезкостяват и се слагат в затоплено блюдо.

Зелето се доовкусява и се сервира с гъшите бутчета и с варени картофи.