Необходими продукти:
2 гл. лук кромид стар
1 с.л. олио
2 бр. домати
1/2 ч.ч. ориз
100 г извара обезсолена
2 с.л. кашу
2 с.л. доматено пюре
2 стр. магданоз пресен
1 ч.л. сол
1/2 с.л. захар
2 с.л. сирене краве
Начин на приготвяне:
Лукът се обелва и се изважда средата. Оризът се приготвя на пара до полуготовност.
Олиото се загрява в тиган, добавят се доматите и се сотира за 2 минути. Добавят се всички останали съставки (без сиренето) и се сотира за още 5-6 минути.
Лукът се пълни с тази смес. Отгоре се поръсва с настъргано сирене. Лукът се слага в тава за печене, предварително намазнена и се пече за 8-10 минути на 200 С, или докато сиренето се стопи.
Пълненият лук се сервира, докато е още топъл.