Необходими продукти:

2 гл. лук кромид стар

1 с.л. олио

2 бр. домати

1/2 ч.ч. ориз

100 г извара обезсолена

2 с.л. кашу

2 с.л. доматено пюре

2 стр. магданоз пресен

1 ч.л. сол

1/2 с.л. захар

2 с.л. сирене краве

Начин на приготвяне:

Лукът се обелва и се изважда средата. Оризът се приготвя на пара до полуготовност.

Олиото се загрява в тиган, добавят се доматите и се сотира за 2 минути. Добавят се всички останали съставки (без сиренето) и се сотира за още 5-6 минути.

Лукът се пълни с тази смес. Отгоре се поръсва с настъргано сирене. Лукът се слага в тава за печене, предварително намазнена и се пече за 8-10 минути на 200 С, или докато сиренето се стопи.

Пълненият лук се сервира, докато е още топъл.