Ордьовър за ценители!
Продукти:
1 с.л. масло
1 ч.ч. бяло вино
80 г кашкавал
80 г бекон
80 г сирене топено
200 г гъби печурки
Начин на приготвяне:
Пънчетата на гъбите се махат и гъбите се измиват точно преди приготвяне.
Беконът се нарязва на малки кубчета, които се запържват в тиган, без мазнина. Вадят се и се смесват с топеното сирене.
В същия тиган се разтопява маслото и гъбите се запържват за кратко от двете страни.
Нареждат се в тавичка, пълнят се със сместа от топено сирене и бекон, а отгоре се нареждат тънки филийки кашкавал.
В тигана, в който е пържено, се добавят виното и половин чаша вода, кипват се и се добавят при гъбите, поръсва се със сол и черен пипер.
Запичат се до златиста коричка на кашкавала.
От течността, в която са печени гъбите, може да се направи много вкусен сос, като се сгъсти с брашно или нишесте.