Ордьовър за ценители!

Продукти:

1 с.л. масло
1 ч.ч. бяло вино
80 г кашкавал
80 г бекон
80 г сирене топено
200 г гъби печурки

Начин на приготвяне:

Пънчетата на гъбите се махат и гъбите се измиват точно преди приготвяне.

Беконът се нарязва на малки кубчета, които се запържват в тиган, без мазнина. Вадят се и се смесват с топеното сирене.

В същия тиган се разтопява маслото и гъбите се запържват за кратко от двете страни.

Нареждат се в тавичка, пълнят се със сместа от топено сирене и бекон, а отгоре се нареждат тънки филийки кашкавал.

В тигана, в който е пържено, се добавят виното и половин чаша вода, кипват се и се добавят при гъбите, поръсва се със сол и черен пипер.

Запичат се до златиста коричка на кашкавала.

От течността, в която са печени гъбите, може да се направи много вкусен сос, като се сгъсти с брашно или нишесте.