Необходими продукти:

1 кг тиквички

300 г телешка кайма

1/2 ч.ч. ориз

1/2 ч.ч. булгур

1/2 вр. магданоз пресен

1 с.л. доматено пюре

2 бр. домати

1 бр. лук кромид стар

2 с.л. олио

1 ч.л. сол

2 ч.л. мента

1/2 ч.л. черен пипер млян

2 ск. чесън стар

Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват и се остъргват леко, не се белят. Нарязват се на две.

Средата на тиквичките се издълбава и се оставят настрана.

Лука и магданоза се нарязват на ситно. Домата се настъргва. Всичко се слага в купа.

Добавя се каймата. Ориза и булгура се измиват и също се добавят в купата.

Прибавят се всички подправки и сместа се разбърква добре.

Тиквичките се напълват с плънката и се слагат в голяма тенджера.

Другия домат се настъргва и се овкусява с чесъна. Добавя се олиото и сместа се изсипва върху тиквичките.

Добавят се 2 ч.ч. топла вода, слага се капака и тиквичките се готвят за 40-45 минути.