Пържено пиле с масло
Днес ви предлагаме една ужасно вкусна рецепта за пържено пиле с масло. Не забравяйте, че маслото е една от специалните съставки, които могат да направят всяко ястие наистина апетитно. Ето и рецептата за това изкушаващо пиле с масло:
Време за приготвяне: 1 час и 30 мин.
Брой порции: 4
ОТ КАКВО ИМАШ НУЖДА
100 g масло Lurpak;
2 глави червен лук, нарязани;
3 скилидки чесън, накълцан;
2 ч.л. смлян кориандър;
2 ч.л. смлян кимион;
1 ч.л. куркума;
1 ч.л. чили на прах;
резенче свеж джинджифил, около 2.5 см, белен и настърган;
500 g пилешки гърди, нарязан на парченца с големина 2 см.;
2 ч.л. семена от кимион;
2 с.л. синапено семе;
400 ml пилешки бульон или вода;
2 ч.л. смлян сминдух;
За пилафа
1 ч.л. семена от кориандър;
4 бр. кардамон на шушулки;
1 ч.л. семена от кимион;
1 канелена пръчица;
2 бр. дафинов лист;
100 g масло Lurpak;
1 глава лук, нарязан на ситно;
1 ч.л. куркума;
1 ч.л. синапено семе;
300 g ориз басмати;
500 ml пилешки бульон или вода;
За гарниране
25 g масло;
2 глави червен лук, нарязан ;
КАК ДА ГО ПРИГОТВИШ
1. Разтопи 30 g масло Lurpak на умерено силна температура и запържи лука и чесъна за 10 минути, докато омекнат. След това добави смлян кориандър, кимион, куркума, чили, джинджифил и ги остави да се готвят за няколко минути, докато пуснат аромат.
2. Добави пилешкото в тигана с подправките и разбъркай добре. Готви го до златисто.
3. В отделен средно голям тиган за пържене, добави 1 ч.л. масло и след това прибави семената от кимион, синапеното семе и ги готви за 1 минута. Изсипи сместа при пилешкото и добави сминдуха. Подправи със сол и черен пипер.
4. Прибави пилешки бульон или вода и остави сместа да кипне. Остави я да се вари 20 минути. Добави останалото масло и разбъркай, докато се разтопи напълно. Остави настрана и приготви ориза.
5. За да приготвиш ориза, намачкай кориандъра, кардамона, кимиона, канелата и дафиновите листа в хаванче.
6. Разтопи половината масло в тиган, добави лука и чесъна и готви за 5 минути. Прибави куркумата, синапеното семе и смлените подправки. Остави ги да се пържат за 1-2 минути на умерена температура, докато синапеното семе започне да пука.
7. Добави ориза в тигана и разбъркай добре, за да се покрие със сместа от подправки. Добави бульон и подправи със сол и пипер. Продължавай да бъркаш и когато оризът заври, намали температурата до ниска и покрий с капак. Остави да се готви за 10 минути, след това изключи котлона и остави покрития ориз отгоре за още 10 минути.
8. Междувременно запържи червения лук в маслото за 10 минути или до златисто.
9. Когато оризът е готов, сложи маслото върху ориза и го разбъркай с вилица, за да стане по-пухкав. Върни капака върху тенджерата и го остави, докато дойде време да го сервираш.
10. Сервирай ориза с пърженото пилешко с масло, наан хляб, лимонови резенчета, кориандър и червен лук.
(в материала има продуктово позициониране)
Най-четени

Като в сапунен сериал: Бляскавият живот на красивата съпруга на Ел Чапо

Да или не: Роклята-торта на Емилия

Най-пълният хороскоп за месец март за всички зодии

Джулиана Гани показа палаво дупе на плажа

Преслава се върна от Дубай и се отдаде на приключения в Южния парк

Водолеи, през март се доверете на интуицията си!

Спиращи дъха кадри: Цветелина Янева на екзотична почивка

Няма да я познаете: Жената с най-големите скули в света показа как е изглеждала преди интервенциите си

Тя е първата пенсионирана фолк певица!

Жанета Осипова подлуди мъжете с гола снимка от фотьойла

Ивон от "Съни бийч": За 15 мин. в Слънчев бряг получих 4 предложения

Писмо за любовта от Джон Стайнбек до сина му

Днешното Пълнолуние ще освети вашите решения

Фики ще става татко за втори път

Защо мъжете все още си падат по кучки?

Красивата Надя от 'Елит' чака бебе. Кой е таткото?

Дъщерята на Глория роди, ето я щастливата Симона с бебчето (снимки)
