Автор
Пепа Попова - Пепита

Рецепта за щастие в сезона на бикините

Лятото е в разгара си. И докато много очакват с нетърпение огрените от слънце дълги дни и дългоочакваните ваканции, някои хора стават нервни заради топлото време.

Перспективата да носят бикини или да демонстрират повече плът от обикновено кара немалко жени да се тревожат.

Трябва да си призная, че въпреки че не съм от най-суетните хора на света, и аз преди годишната си ваканция ставам неуверена и леко притеснена. Случвало се е да се подлагам на строги диети, от които страдам не само аз... Да, само мисълта, че трябва да хапвам малко винаги отключва някакъв странен инстинкт за самосъхранение, който постоянно ми нашепва и набива в мозъка, че не мога дори да поглеждам онези приказни петифури с плодове и крем от маскарпоне, които продават в любимата ми сладкарница. Този вътрешен глас винаги, винаги ме е карал да се чувствам нещастна, а когато жената вкъщи е нещастна, обикновено животът на цялото домочадие също става тегав и труден. Моите момчета направо настръхваха от ужас, когато решавах да мина на диета месец преди планираната лятна почивка.


След години на предваканционен тормоз, разбрах, че тези спартански диети никак, ама никак не ми помагат. Ето защо смених стратегията. Прости правила като достатъчно сън, редовни упражнения и балансирана, богата на хранителни вещества диета могат да променят начина, по който се чувствате, когато се погледнете в огледалото, и да променят връзката, която имате с тялото си.
В последната година си поставих за цел да имам поне 7-8 часа сън, да отделям време за ежедневни упражнения и по-дълги разходки и движение, да избягвам да хапвам след 19.00- 20.00 часа, да включа в диетата си повече зеленчуци, фибри и протеини. Не забравям да си създавам и мигове на щастие, като отделям време за почивка, любимо хоби, време с приятели и близки и дори малки сладки изкушения като приказни петифури от овесени ядки с плодове и протеинова извара Exquisa Fitline. С тях щастието ми е пълно, а тялото във форма за лятото.

Ето моята рецепта за щастие в сезона на бикините:



Необходими продукти кошничките:
1 1/2 ч.ч. овесени ядки
2 с.л. семена чия
2 с.л. кокосово масло
4 пълни с.л. мед
2 ч.л. канела



Необходими продукти за крема:
Exquisa Fitline – любимият ми млечен продукт с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини, в свежи плодови варианти.



Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете кокосовото масло в купичка и го загрейте в микровълновата за кратко, докато се разтопи. Ако медът не е течен, също може да го затоплите за малко. Смесете всички продукти в купа и разбъркайте добре, докато кокосовото масло и меда, покрият равномерно овесените ядки. Може да се наложи да добавите още малко мед, ако сместа е много суха.
Пригответе тавичката за мъфини. Разпределете сместа между формичките, като слагате по 2 супени лъжици смес във всяка. С помощта на малка лъжичка, оформете в желаната форма.


Печете в предварително загрята фурна за 15 минути, до златисто. Извадете от фурната и ги оставете да изстинат напълно, докато са още във формата. Отстранете от формите, като обърнете тавичката върху дъска. Важно е да са напълно изстинали, защото в противен случай може да се счупят при изваждането.


Напълнете кошничките с Exquisa Fitline боровинка или манго и маракуя и сервирайте с подходящи плодове, които да подчертаят вкуса им и ядки за допълнителна текстура. Серията Exquisa Fitline са високопротеинови извари с добавен йогурт, което ги прави много леки и пухкави, но в същото време изключително богати на хранителни вещества и с миниум мазнини (под 0,2%). Идеално допълнение към здравословната ви закуска и идеално решение за поддържането на добра фигура през лятото.



Прочети повече на: https://woman.bg/preview/80545.html

(в материала има продуктово позициониране)