Насладете се на неустоимата свежест на този пухкав лимонов чийзкейк, който съчетава кремообразността на 100% натуралното Arla крем сирене и неподправения вкус на сочния плод. Направен със само 4 натурални съставки – със свежестта на лимони и ванилови шушулки.

Необходими продукти

За основата:

110 г бисквити
50 г масло Lurpak
25 г кафява захар

За крема:

350 г крем сирене Arla
75 г пудра захар
Кората на 1 лимон, настъргана
Сокът на 2-3 лимона (около 90 мл)
Семенцата на 1 шушулка ванилия

За топинга:

100 г крем сиренe Arla
50 г пудра захар
Сокът на 1 лимон
Кората на 1 лимон, настъргана

Начин на приготвяне:

За да приготвите блата, натрошете бисквитите в кухненски робот или с помощта на точилка като предварително ги поставите в торбичка. Разтопете маслото в малка тенджера, свалете от котлона и добавете кафявата захар и бисквитените трохи. Изсипете получената смес във форма за кейк с диаметър 20 см, постлана с хартия за печене. Притиснете добре към дъното на формата и оставете да се охлади в хладилника, докато приготвяте сместа за крема.

Смесете крем сиренето Arla със пудра захар, семенцата от 1 шушулка ванилия, настърганата кора от лимон и сока на 2-3 лимона и разбъркайте до кремообразност. Разстелете върху блата и оставете в хладилника за няколко чака (най-добре да престои цяла нощ).

За украса пригответе лек лимонов крем като смесите в малка тенджера сока на 1 лимон, 50 г пудра захар и 100 г крем сирене Arla. Охладете преди да залеете чийзкейка.

За финал декорирайте с настъргана кора от лимон.

(в материала има продуктово позициониране)