Няма по-приятно занимание в един почивен ден от брънча с приятели, който обикновено продължава от един до три часа, в зависимост от това, колко клюки не сте успели да споделите.

Може да спестите малко средства, като организирате брънч вкъщи. Тези вкусни рецепти идват от едни от най-добрите заведения, предлагащи брънч в Ню Йорк. Така ще превърнете кухнята си в най-новия, задължителен за посещение ресторант.

Банички със зеле

Необходими продукти:

1 къдрава зелка около половин кг.
1 средна глава лук, нарязан на тънко
2 с.л масло
Морска сол и черен пипер на вкус
200-250 г. брюкселско зеле, нарязано на ситно
Половин кг. картофи, обелени и нарязани на две

Начин на приготвяне:

1. Включете предварително фурната на 200 градуса. Нарежете зелето на ситно. В голям метален тиган запържете лука в масло и щипка сол на средна температура за около 15 минути. Добавете двата вида зеле и гответе още толкова време.

2. Междувременно сварете картофите в подсолена вода. Изцедете водата и когато са напълно сухи ги намачкайте. Добавете сместта със зелето, подправки по желание и го разделете на 4 части във формата на кръгли мини банички.

3. Сложете в тиган с масло за около 2-3 минути, докато покафенеят.

4. След това ги запечете във фурна за 15 минути. Поднесете с пържени яйца.



Пържени яйца

Необходими продукти:

4 с.л масло
1 малка глава червен лук
1 люта чушка, нарязана на тънки кръгчета
12 големи яйца, леко разбити
Сол и млян черен пипер
200-250 г. натрошено козе сирене
2 с.л нарязан на ситно пресен лук

Начин на приготвяне:


1. Разтопете маслото в голям тиган. Добавете лука и лютата чушка и запържете, докато омекнат. Сложете яйцата и бъркайте, прибавете подправки на вкус като сол и черен пипер.

2. Бъркайте постоянно, докато не се образуват отделни парченца. Махнете тигана от котлона и прибавете сиренето и лука. Поднесете веднага.



Кифлички с люта чушка и сирене чедър

Необходими продукти:

2 чаши брашно
1 с.л бакпулвер
1 с.л сол
8 с.л масло
½ чаша сметана
2 яйца
100-150 г. сирене чедър
2 малки люти чушки, нарязани на ситно
1 яйце, разбито с 1 с.л вода

Начин на приготвяне:


1. Загрейте фурната предварително на 200 градуса. В малък тиган разтопете ½ с.л масло. Леко задушете лютите чушки, докато омекнат за около 2 минути. Сложете в купа със сиренето чедър и поръсете с 1 с.л брашно.

2. В друга купа смесете останалото брашно, бакпулвера и солта. Прибавете малко масло с големината на грахово зърно.

3. Леко разбъркайте яйцата и сметаната и добавете към сместта от брашно и масло. Оформете с дървена лъжица. Прибавете сместта от люти чушки и чедър и разбъркайте, докато е необходимо.

4. Поставете тестото върху повърхност, добре поръсена с брашно и месете леко около минута. Разделете го на 8 триъгълника или кръга с дебелина 2-2,5 см. Разнесете сместта от яйцето и водата и сложете върху добре намазана с олио хартия за печене.

5. Печете 25 минути или докато добият златисто-кафяв цвят.



Bloody Mary

Необходими продукти:

30 г. Водка
60 г. доматен сок
Лимонов сок
2 щипки сол
2 щипки черен пипер
2 щипки лют червен пипер
Малко сос Worcestershire

Начин на приготвяне:

1. Смесете солта, пипера, соса и лимоновия сок в шейкър.

2. Добавете лед, водката и доматения сок. Разклатете, сипете в чаша и украсете по желание.