Сега е моментът да се наслаждавате на аромата на пресни гъби. Предлагаме ви рецепта на едно приятно ухаещо гъбено ястие.

Необходими продукти:

500 г гъби
300 г ориз
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 г кашкавал
1 в. ч. бяло вино
1 л пилешки бульон
1 ч. ч. сметана
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. розмарин
4 с. л. зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете лука наситно, гъбите – на филийки. Сипете в дълбока тенджера олиото и за около минута запържете лука. Прибавете чесъна и гъбите. Пържете няколко минути и добавете ориза. Запържете и разредете с виното. Когато то се изпари, сложете подправките и малко бульон. След като оризът поеме, долейте бульона на части, докато оризът се свари напълно. Накрая сипете сметаната и настъргания кашкавал.