Автор
Woman.bg

Руладини със синьо сирене Castello и салата от брюкселско зеле

Похапва ви се нещо много вкусно, засищащо и свежо? Имаме перфектното предложение за вас - руладини с най-качественото синьо сирене Castello! Рецептата е лесна и бърза и със сигурност, ако я опитате веднъж, ще влезе в зимния ви кулинарен репертоар завинаги. Ето как да си приготвите тези изкусителни руладини:

Необходими продукти:
За руладините
:
30-50g синьо сирене Castello Danablu
6 листа кори за баница
100 g масло
30 g натрошени орехи


За салатата:
4-5 бр. брюкселско зеле
1 ябълка
1 с.л ябълков оцет
1-2 с.л. олио от гроздови семки или орехово масло
сол и черен пипер на вкус



Приготовление:
1. В касерола разстопете маслото на котлон.
2. Разгънете корите и намажете първата с разтопеното масло. Поставете отгоре следвщата кора и намажете и нея. Повторете процеса с всички кори.
3. Разпределете върху корите малки резенчета синьо сирене Castello Danablu, след това развномерно поръсете отгоре с натрошените орехи.
4. Навийте корите на руло и нарежете на парчета с около 2 см дебелина. Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене и отново намажете с масло.
5. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути или до златистокафяво.
6. Докато се пекат, пригответе салатата. Отделете внимателно корените на брюкселското зеле и го обелете така че да се отделят всички листа. Нарежете ябълката на малки кубчета. Смесете заедно в купа ябълката и брюкселското зеле, олиото от гроздови семки, ябълковия оцет и сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се овкуси.
7. Сервирайте готовите руладини със свежата салата.

(в материала има продуктово позициониране)