Ако се чудите какво да приготвите за вечеря, предлагаме ви да заложите на салата от броколи. В следващите редове може да видите рецепта за направата ѝ.

Време за подготовка и готвене: 20 мин.

Порции: 4 бр.

Продукти:

2 глави броколи
300 гр. (2 опаковки по 150 гр.) крема сирене Arla с билки и подправки
100 гр. стафиди
200 гр. бекон
Половин глава червен лук
60 гр. кедрови ядки
1 връзка копър
Сол и черен пипер

Приготовление:

Броколите се накъсват на малки розички и се бланшират във вряща вода за около 30 сек. Отцеждат се, прехвърлят се в голяма купа и още докато са топли, към тях се добавя крем сиренето и всичко се обърква добре.

Кедровите ядки се запичат в сух тиган, докато станат златисти. Беконът се нарязва на малки парченца и се пържи в нагорещен тиган, докато стане хрупкав и златист. Изважда се от тигана и се оставя да се отцеди върху хартия.

Лукът се нарязва на малки кубчета и заедно със стафидите и пържения бекон се добавя към брокулите. Подправя се сол и черен пипер и се разбърква така, че всички съставки да се смесят добре.

Готовата салата се поръсва със запечените кедрови ядки и нарязан пресен копър и се сервира.

(в материала има продуктово позициониране)