Макар консумирането на сурови тиквички още да е нещо като табу в България, по света те са най-обикновен и обичан продукт.

За да свикнете по-лесно с прехода към "суровоядството", в тази рецепта ви предлагаме да мариновате тези пролетни зеленчуци и да ги комбинирате с дъхав пармезан и апетитни маслини.

Необходими продукти за 4 порции:

4 тиквички, нарязани на тънки ивици с картофобелачка
4 с. л. зехтин
1 ч. л. кора от лимон
2-3 с. л. лимонов сок
1 скилидка чесън, пресована
2 с. л. нарязани зелени и черни маслини
2 с. л. настърган пармезан
сол на вкус
шепа рукола

Начин на приготвяне:

1. Смесват се зехтинът, лимоновият сок, лимоновата кора и чесънът. Тиквичките се оставят да се мариноват в сместа за 10-15 мин.

2. Сервират се с листенцата рукола, сиренето и маслините. Източник: menumag.bg