Необходими продукти:

500 г тиквички
4 бр. домати
2 бр. зелени чушки
1 гл. лук кромид стар
8 бр. маслини зелени
4 с.л. олио
2 с.л. оцет
1 к.л. горчица
1 ч.л. сол
1 щипка черен пипер млян
2 бр. яйца
150 г сирене козе
1 стр. магданоз пресен
1 стр. див лук
1 ч.л. естрагон
1 ч.л. босилек
1 стр. копър пресен

Начин на приготвяне:

Може да се използват и патладжани, но тогава салатата става по-тежка и трябва да се съобрази с останалите ястия.

Тиквичките се обелват, нарязват се на тънки колела и се задушават на пара.

Доматите се бланшират, охлаждат се в студена вода, обелват се и се нарязват.

Чушките се почистват и се нарязват на жулиени. Лука се обелва и се нарязва на филийки. Маслините също се нарязват.

За дресинга се приготвя сос "Винегрет" с олиото, оцета, горчицата, сол, пипер и зелени подправки. Салатата се залива.

Обелените яйца се нарязват и се добавят към салатата заедно с натрошеното сирене.