Автор
Woman.bg

Сандвичи с гриловани зеленчуци и крем сирене Arla

Поднасяме на вниманието ви едно вълшебно кулинарно творение, подходящо за всяко време на деня, в което ще се влюбите.

Необходими продукти за 6 порции:

100 г крем сирене Arla натурално
6 филийки препечен пълнозърнест/ръжен хляб
50 г масло
50 г нарязан зелен лук
6 репички, нарязани на малки парчета
1 краставица
½ китайско зеле
1 с.л. див лук, нарязан на ситно
1 с.л. каперси, нарязани на едро
1 с.л. соев сос
сол
пипер



Приготовление:

1. Сложете маслото в касерола, поставете я на котлона и изчакайте, докато маслото се разтопи. След това намалете котлона и го оставете за още 12-14 минути или докато стане златисто-кафяво, като отвреме навреме разбърквайте.

2. Добавете към маслото каперсите и пресния лук и оставете да покъкри още няколко минути.

3. След това добавете соевия сос и дивия лук. Разбъркайте добре и премахнете сместа от котлона.

4. Обелете краставицата, разрежете я по дължина на две, премахнете сърцевината със семките, като я запазите за по-късно. Всяка половина разрежете на три равни части, подобно на лодки.

5. Отделете 6 листа от китайското зеле и заедно с краставицата ги запечете на скара или в грил тиган, като предварително ги овкусите със сол и пипер.

6. Разбъркайте крем сиренето Arla със сърцевината на краставицата и подправете с черен пипер.

7. Намажете филийките хляб с крем сиренето и отгоре разпределете грилованите зеленчуци.

8. Преди да сервирате, полейте всеки един от сандвичите с овкусеното масло и гарнирайте с репичките.

(в материала има продуктово позициониране)