За неделната вечер сме подбрали няколко коктейла, които със сигурност ще повдигнат настроението в леглото ви.

Коктейл Шоколадова мента

Съставки:

100 мл водка

50 мл гъст какаов ликьор

250 мл гъст ментов ликьор

Приготвяне:

Намокрете ръба на чашата и го топнете в чинийка с какао на прах. Сложете всички съставки и няколко бучки лед в шейкъра. Разклатете енергично и изсипете сместта в чаши.

Шоколадът стимулира невроните, раздразва папилите (вид нерв), намалява напрежението и придава еуфорично настроение. Ментата, чийто вкус върви изключително добре с шоколада, допринася за разпалването на страстта.

Коктейл Американа

Съставки:

60 мл бърбън

няколко капки ангостура (горчива ароматна добавка)

2 лъжички захар

няколко капки лимонов сок

голяма щипка джинджифил

шампанско

Приготвяне:

Смесете бърбъна и захарта направо в чашите, добавете джинджифила, лимоновия сок и ангостурата. Допълнете чашата с добре охладено шампaнско.

Джинджифилът е бил виаграта на Средновековието. След изследването на това растение от медицинския факултет на университета в Палермо, учените са разбрали на какво се дължи невероятното му въздействие. Съдържащите се в него алкалоиди ободряват, събуждат желанието за интимност и засилват възбудата. Като добавите и опияняващото действие на шампанското, то бъдете сигурни, че няма да мигнете цяла нощ!

Безалкохолен елексир на любовта

Съставки:

160 гр червени плодове (ягоди, малини, френско грозде и т.н.)

1 плод ванилия

4 лъжички захар от тръстика

сока на един портокал

газирана вода

Приготвяне:

Отделете няколко ягоди и малини за украсата. Разбийте с миксер останалите плодове и портокаловия сок. Добавете нарязания на кръгчета банан и газираната вода. Разрежете плода ванилия, махнете семките, прибавете го към сместа и разбийте отново. Изсипете течността в чаши и украсете с отделените плодове.

Еkзотичният аромат на ванилията събужда сетивата, а плодовете създават усещане за лекота и щастие. Червеният цвят на напитката и на плодовете от украсата изпълват с енергия и подтикват към страстна прегръдка...