Необходими продукти:

1.50 кг шаран
5 гл. лук кромид стар
100 мл олио
2 с.л. брашно тип 500
1 к.ч. вино бяло
15 бр. сини сливи сушени
1 ч.л. черен пипер млян
1 ч.л. сол
1 ч.л. галета

Начин на приготвяне:

Смесват се галетата и брашното и се овалва рибата. Нарязва се на филийки лук и се поръсва с черен пипер и сол и се разбърква, за да омекне.

Намазава се тава с олио, разстила се една трета от лука. Върху него се слага шарана, който е напълнен с останалата част от лука.

Около рибата се нареждат сливите, предварително почистени от костилките. Залива се с олиото и виното и се пече в силно загрята фурна.

Сервирате със запечени картофи и зеленчуци.