Днешното ни предложение е вкусно, диетично и идеално за залъгване на глада в следобедните часове.

Необходими продукти:

За шишчетата:

Чери домати

4 слайса сирене гауда от Arla

Босилек

За пестото:

½ скилидка чесън

1 голяма връзка босилек

1 шепа леко запечени кедрови ядки

1 шепа настърган пармезан

Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете слайсове Arla гауда на ивички с ширина около 2 см.

Подберете различни цветове чери домати и ги нанижете на шишчета, като редувате с огънати ивици гауда и босилек. Подредете ги в подходящ съд и ги сервирайте с домашно приготвено песто.

Песто: Сложете в блендер ½ скилидка чесън, 1 голяма връзка босилек (само листата), 1 шепа леко запечени кедрови ядки, 1 шепа настърган пармезан, сол и черен пипер на вкус и пасирайте. Добавяйте по малко зехтин. Количеството зехтин зависи от това, каква консистенция искате да получите.

(в материала има продуктово позициониране)