Шоколадът превръща всеки десерт в шедьовър и тържество на сетивата! Опитайте този фантастичен сладкиш и ще останете изумени от съчетанието на вкусове и аромат.

От Михаела Белорешка, Good Natured Food:

за основата:
2 ч.ч. брашно от кайсиево ядки (или бадемово)
¼ ч.ч. какао
2 с.л. кокосова захар
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
120 г масло

за крема:
300 г пълномаслено крема сирене Arla Натурално
150 г качествен черен шоколад
щипка семена ванилия или 1 ч.л. екстракт
1/2 нар
едри кристали сол

Слагаме всички съставки за основата в кухненски робот и блендираме 1 минута, докато се получи мокро тесто.

Прехвърляме във форма, намазана с масло и притискаме добре към дъното, като оформяме борд висок 4 см. Аз използвах форма с диаметър 20 см, но и с 24 става чудесно.

Печем основата за 20 мин, след което изваждаме да изстине.

За крема разтопяваме шоколада на водна баня, разбиваме крема сиренето с миксер, докато стане пухкаво, добавяме шоколада и ванилията и разбъркваме, докато се смесят.

Разпределяме крема върху основата и поръсваме с кристали сол и зърна нар.

(в материала има продуктово позициониране)