Днес ви предлагаме една много сладка рецепта - шоколадово суфле с черен шоколад. Вълшебно е!

Съставки:

2 бр. шушулка ванилия
4 бр. яйца
140 г кафява захар
200 г краве масло
50 г брашно тип 500
200 г черен шоколад

Начин на приготвяне:

Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня. Бъркат се непрекъснато до разтопяване.

В отделна купа се разбиват яйцата и захарта с миксер до бял пухкав сняг. Овкусяват се с ванилия.

Към сместа се добавят разтопените шоколад и масло. Бърка се енергично до получаване на гладък и лъскав ганаш.

Накрая се добавя постепенно брашното.

Подготвят се формички за суфлето (може да се ползват и алуминиеви форми). Намазняват се с четка и се поръсват малко с брашно. Сместа се изсипва във формичките малко над половината.

Покриват се с фолио и се поставят във фризера, за да стегнат добре. Замразеното суфле може да престои във фризера седмици наред.

Изваждат се необходимото количество суфлета за сервиране, премахва се фолиото и се пекат на силно загрята фурна 220 С за 10-13 минути.

Оставят се да изстинат десетина минути, докато се подготвят топки сладолед и сладко от вишни, например.

Суфлето се сервира топло с топка сладолед и сладко по желание.