Крушата е любим плод на малки и големи. Освен че е много полезен, сочен и вкусен, от него могат да се сътворят всевъзможни кулинарни шедьоври – кой от коя по-сочен и изкусителна. Запретнете ръкави и си приготвите един изключително апетитен и ароматен сладкиш с вкус на сладка есен.

Продукти:

10 с.л. захар
3 с.л. какао
125 г масло
3 бр. яйца
1 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
6 бр. круши
1 шепа стафиди

Приготвяне:

Нарязаните на парчета круши се нареждат в намазана с масло и поръсена с галета тавичка, така че да не остане празно място. Поръсете навсякъде стафидите.

7 с.л. захар, 10 с.л. вода, какаото и маслото се кипват и се варят 2-3 минути.

След като сместа изстине, се прибавят разбитите жълтъци и брашното с бакпулвера.

Белтъците се разбиват с 3 с.л. захар и внимателно се прибавят към сместа.

Тестото се изсипва върху крушите и се изравнява с лъжица. Пече се 30 минути на 180 градуса.

След като изстине, сладкишът се обръща и се поръсва по желание с пудра захар или филирани бадеми.