Сладка фантазия, в която ще се влюбите от първата хапка...
Приготвяне:
Пресятото брашно се слага в голяма купа, заедно с маята и захарта, ванилията, солта, затопленото мляко с маслото и яйцето. Омесва се тесто и се осатвя да втаса добре на топло (около 40 минути).
Малините се измиват и изцеждат.
Втасалото тесто се изважда от купата и се омесва добре върху набрашнена повърхност. Разстила се с размери 30х40 см. върху хартия за печене и се поставя в тавичка.
Малините се нареждат нагоре с вътрешната страна. Тестото се оставя да втаса още малко. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, около 30 минути. След като извадим сладкиша, го оставяме да изстине и го поръсваме с малко пудра захар.
По желание, можем да направим и смес от 100 г брашно, 100 г масло, 3 с.л. захар, която омесваме като трохи и поръсваме сладкиша, преди да го сложим да се пече.
Продукти:
За плънката:
1,5 кг малини
За поръсване:
2 с.л. захар
За тестото:
50 г масло
1 яйце
200 мл мляко
1 щипка сол
1 пак. ванилена захар
50 г захар
1 пак. мая
375 г брашно