Поднесен топъл или охладен, сладкишът ще ви достави незаменимо удоволствие!

Продукти:

2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
4 яйца
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
1 ч.л. канела
1 щипка сол
2,5 ч.ч. моркови
1 ч.ч. орехи

За глазурата:

220 г крема сирене
6 с.л. масло
200 г пудра захар
1 ч.л. шушулка ванилия

Приготвяне:

В голяма купа се смесва брашното с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта.

Разбъркват се добре и се добавя олиото на тънка струйка, и разбитите яйца, едно по едно.

След това се добавят морковите и счуканите орехи. Сместа се разбърква до хомогенност.

Сместа се изсипва в намаслена тавичка и се пече в предварително загрята на 180 градуса, около 45 минути.

За глазурата: Разбиват се добре крема сиренето и маслото. След това се добавя бавно пудрата захар и се бърка, докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова, се добавя ванилията.

Сладкишът се покрива с крема и се оставя в хладилник за около 3-4 часа.

Да ви е сладко на небцето и душата!