Едно чудесно предложение за обяд или вечеря, което ще изпълни душата и небцето ви с неподозирана наслада.

Необходими продукти:

За основата:
8 ечемичени или други сухари
2 парчета домат
30 г разтопено масло Lurpak®
сух риган
малко вода

За крем сиренето:
400 г крем сирене Arla®
200 г сирене фета, намачкано с вилица
1 малка връзка мента и босилек (само листата, нарязани на ситно)
черен пипер
зехтин

За доматите:
16-20 чери домата, разрязани на половина
1 малка глава лук, нарязана на филийки
зехтин
меласа (за предпочитане смокинова)
сол
черен пипер
малко босилек, нарязан на ситно



Приготовление:

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете сухарите на по-малки парчета и ги смелете в кухненския робот. Добавете разтопеното масло, ригана, двете парчета домат, 1 с.л. ледена вода и разбийте още малко, докато сместа стане влажна.

2. Поставете в огнеупорен съд за чийзкейк с падащо дъно с диаметър 21 см и изсипете в него сместта за основата. Притиснете го добре с обърнатата надолу лъжица и го изпечете в предварително загрята фурна за 15 минути. Оставете да се охлади.

3. Разбийте крем сиренето Arla със сиренето фета, нарязаните билки, зехтина и черния пипер, за да се получи хомогенна смес и го разпределете върху основата от сухари с помощта на лъжица.

4. Задушете лука с малко вода в тиган, за да омекне. Когато водата се изпари, добавете зехтина и чери доматите. Посолете и задушете за 3 минути, като разклащате тигана често, за да не залепнат доматите за дъното. Накрая изсипете меласата, разбъркайте и дръпнете от котлона. Оставете глазираните чери домати да се охладят.

5. Когато искате да поднесете соления чийзкейк, махнете ринга от формата и разпределете развномерно сместта с чери доматите. Декорирайте с прясно нарязан босилек.

(в материала има продуктово позициониране)