Ако търсите здравословна опция за междинно хранене, то тази рецепта е точно за вас.

Предлагаме ви да си направите домашни солени бисквити с овесени ядки и сирене.

Съхраняват се лесно, освен това са доста трайни. По-важното обаче е, че само 2-3 от тях ще ви заситят доста продължително, при това без излишни калории.

А ето и необходимите продукти:

275 грама брашно, пресято
5 супени лъжици прясно смлян пармезан (може и чедър или едам)
75 грама едри овесени ядки
100 грама масло
1 яйце
5 супени лъжици нискомаслено прясно мляко
половин чаена лъжичка сода за хляб
половин чаена лъжичка сол
2 супени лъжици листа от босилек, най-добре пресни и накъсани на дребни парченца

Начин на приготвяне:

Разбъркайте всички сухи продукти заедно и добавете 1 супена лъжица от пармезана.

Добавете маслото на парченца и разбийте добре (миксер ще ви бъде полезен в случая).

Разбийте добре яйцето и млякото и ги добавете към сухата смес до получаване на тесто.

Разточете с помощта на точилка и нарежете на кръгчета с диаметър около 5 сантиметра всяко.

Подредете ги в подходяща тава, застлана с хартия за печене. Поръсете леко с останалия пармезан и сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Печете около 10 минути, след което извадете и оставете получените солени бисквите да изстинат.

Ако искате да са по-меки, покрийте ги с плътна кърпа. Ако предпочитате да са сухи и хрупкави, оставете ги на въздух.

Можете да ги похапвате с чаша мляко, доматена супа и дори с плодове.