Автор
Woman.bg

Сотирани гъби с масло, люта чушка и подправки

Предлагаме на вниманието ви едно разкошно и разтапящо от удоволствие ястие с вкус и ухание, каквито никога досега не сте изпитвали! Не пропускайте шанса да се насладите на това незаменимо ястие с горски дъх и чар на лято.

Веме за приготвяне: 40 мин.
Брой порции: 4

ОТ КАКВО ИМАШ НУЖДА

20 г масло Lurpak
2 кг гъби, измити и нарязани на еднаква големина
1 червен лук, обелен и дребно нарязан
3 скилидки чесън, смачкан
1 свежа люта чушка, с отстранени семена и дребно нарязана
1 с.л. свежи листа от мащерка
4 с.л. свеж естрагон
1 китка магданоз
сок от 1 лимон

КАК ДА ГО ПРИГОТВИШ

1. Разтопи половината масло Lurpak в голям тиган за пържене. Добави половината количество гъби и лук и бъркай продължително на ниска температура. Когато гъбите започнат да пускат сок, засили котлона. Готви, докато течността се изпари и гъбите получат златист загар.

2. Остави готовите гъби настрана. Повтори процеса с останалото количество гъби и лук.

3. Когато всички гъби са готови, върни ги обратно в тигана с чесъна, лютата чушка и мащерката и овкуси със сол и черен пипер. Бъркай за 1 минута и след това добави естрагона, магданоза и лимоновия сок. Опитай дали са достатъчно овкусени и ги поднеси върху препечена филийка хляб, в паста или омлет.

(в материала има продуктово позициониране)