Това фантастично предложение ще достави радост и неповторимо удоволствие на сетивата и душата ви. Не го пропускайте!

Необходими продукти за около 16 рулца:

450 г замразен спанак нарязан
3 яйца
200 г крем сирене Arla
300-400 мл прясно мляко
300 г пушена сьомга на слайсове
100 мл кисело мляко
200 г ръжен хляб
3 с.л. нарязан на ситно див лук
2 с.л настъргана лимонова кора
стръкове пресен див лук
сол
пипер



Приготовление:

1. Оставете спанакът да се размрази и отцедете след това добре от водата.

2. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

3. Разбъркайте в купа спанака с жълтъците, прясното мляко, сол и пипер.

4. Разбийте белтъците до сняг с помощта на миксер и след това ги смесете внимателно със сместта със спанака.

5. Вземете тава с размер около 30-40 см, застелете с хартия за печене и разпределете добре спаначената смес.

6. Печете в средата на фурната на 200 градуса за около 15 минути докато повърхността стане златиста. След това извадете спаначената основа и я оставете да изстине.

7. В купа смесете крем сиренето Arla, киселото мляко, лимоновата кора, сол, пипер и разбъркайте добре.

8. След това добавете пресния нарязан див лук, разбъркайте, покрийте повърхността и оставете да се охлажда в хладилник.

9. Поставете спаначената основа върху парче прозрачно фолио, така че повърхността с хартията за печене да е обърната нагоре. Внимателно отлепете хартията за печене.

10. Намежете цялата повърхност добре със сместта с крем сиренето Arla, като оставите малко отстояние на едната дълга страна, без да е намазано.

11. Разпределете слайсовете сьомга развномерно, така че парченцата сьомга леко да се застъпват.

12. Следва да навиете спаначената основа на руло. Започнете да навивате от дългата страна, която е намазана до край с крем сирене към другата като леко притискате, така че рулото да бъде стегнато. Фолиото ще ви помогне да оформите рулото по-лесно.

13. Увийте цялото руло с фолито и оставете да се охлади добре в хладилник за около час.

14. Нарежете рулото на парчета, всяко с дебелина около 2 см като почиствате ножа преди да режете всяко следващо парче.

15. Подредете парчетата в плато, гарнирайте със стръковете див лук и сервирайте с нарязани филийки ръжен хляб.

(в материала има продуктово позициониране)