Предлагаме ви поредната рецепта за вкусна вечеря.

Време за подготовка и готвене: 70 мин.

Порции: 4 бр.

Продукти за основата:

300 гр. брашно
125 гр. масло
2 с. л. вода

За плънката:

125 гр. пресен спанак
2 скилидки счукан чесън
1 с. л. масло
½ ч. л. сол, щипка черен пипер
½ ч. л. кимион
250 гр. крем сирене Arla Натурално (1 Arla Family pack XL)
150 гр. козе сирене
100 мл. сметана
3 яйца
100 гр. черни маслини без костилки

Приготовление:

В купа се слага брашното, маслото се нарязва на кубчета и се размесва с брашното, докато се получат трохи. Налива се студента вода и се омесва бързо, само докато стане на топка. Готовото тесто се разпределя върху основата на форма за печене с махащо се дъно (24 см.), като се притиска добре по дъното и стените на съда за да се оформи тънка и равномерна основа за пай. Оставя се за 30 мин. в хладилник да се охлади.

Фурната се нагрява на 200 °С. Спанака се измива и отцежда. ФЛука се запържва в маслото, добавя се спанака, сол, черен пипер и кимион и се готви, докато спанака омекне. Междувременно основата за пай се пече за 10 мин. Сиренето се натрошава в купа и към него се добавят крем сиренето, сметаната, яйцата, маслините и спаначната смес. Всичко се разбърква добре и сместа се излива върху изпечената основа. Връща се във фурната и се пече още 30 мин. или докато стане златист. Сервира се топъл или на стайна температура със свежа салата и цацики.

(в материала има продуктово позициониране)