Необходими продукти:

2 с.л. олио
1 бр. картофи
1 гл. лук кромид стар
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер млян
2.50 ч.ч. бульон пилешки
2.50 ч.ч. краве прясно мляко
500 г крес, кресон
1/4 ч.ч. сметана течна

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера се загрява олиото, добавят се картофа и лука, предварително нарязани на кубчета. Разбърква се. Поръсва се със сол и пипер на вкус. Намаля се силата на котлона, покрива се и се оставя за около 5 минути да покъкри.

Слагат се бульона и млякото, увеличава се котлона и когато заври отново се намалява температурата и се оставя да къкри за 10 минути, или докато картофите омекнат.

Добавя се нарязания кресон, разбърква се и се оставя за още 4-5 минути без капак.

Супата се прехвърля в блендер или кухненски робот и се разбива до хомогенност. Супата се връща в тенджерата и се добавят още сол и пипер на вкус.

Разпределя се в купички и се сервира с течна сметана във всяка отделна порция. Може да се декорира с листа кресон.