Необходими продукти:

250 г бекон

1 гл. лук кромид стар

2 ск. чесън стар

1 кг тиква

5 ч.ч. вода

1 ч.л. сол

1 щипка черен пипер млян

1 ч.л. мащерка

100 г крутони

Начин на приготвяне:

Беконът се запържва леко. Изважда се и се оставя да се отцеди.

Слага се 1 с.л. от образувалата се мазнина и лукът се запържва за 2 минути.

Изчистената и нарязана тиква се слага във водата, оставя се да заври и котлонът се намаля, за да къкри. Вари се докато тиквата омекне съвсем.

Докато супата се вари, крутоните се задушават леко в мазнината от бекона, ако не е достатъчно може да се сложи още малко. Овкусяват се със сол и пипер.

Супата се пасира до гладка консистенция и леко се охлажда.

Сервира се в купички, поръсени с бекона и крутоните. Гарнира се с листа мащерка.