Необходими продукти:
6 с.л. олио
8 бр. тортия
1 глава лук кромид стар
4 скилидки чесън стар
1 с.л. червен пипер
2 ч.л. кимион
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. чили
1 ч.л. червен пипер лют
1.50 л бульон пилешки
3 ч.ч. доматено пюре
2 бр. дафинов лист
2 к.л. сол хималайска
200 г сирене чедър
1 връзка магданоз пресен
1 авокадо
Начин на приготвяне:
Олиото се загрява в голяма тенджера.
Царевичните питки тортия се нарязват на ленти и се запържват за около минута, докато станат златисти. Изваждат се и се отцеждат от мазнината върху хартия.
Лукът, чесънът и подправките се слагат в тенджера на слаб огън и се готвят за 5 минути, като периодично се разбъркват.
Бульонът, доматеното пюре, дафиновите листа, магданозът се добавят, а половината тортия се връща обратно. Оставя се да къкри на бавен огън за около 30 минути, след което се изваждат дафиновите листа.
Супата се пюрира в блендер на няколко пъти, ако няма достатъчно място, след което се връща обратно в тенджерата и се добавя авокадото. Оставя се да заври.
Супата се разпределя на порции и във всяка от тях се слага малко от останалата тортия и настърганото сирене.